ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Въпреки карантината – администрация и преподаватели в Медицинския университет работят

По 10-15 души физически се срещат в университета, въпреки че занятията са дистанционни

Целият преподавателски и административен състав на Медицинския университет – Пловдив продължава да работи със специално издадена заповед. Източник на „Под тепето“ съобщи, че на едно място физически се събират по 10-15 души, въпреки наложеното извънредно положение и специални правила в цялата държава, във връзка с пандемията от коронавирус.

Всички занятия се провеждат онлайн и няма никакъв смисъл преподавателите и администрация да се събират физически на едно място, твърди нашият източник. Странно е, че тъкмо в Медицинският университет не са взети допълнителни и дори по-строги от обичайното мерки.

„Въпреки изричната забрана за събиране на много хора, ние се събираме. Карат  6-то курсниците да продължаваме да ходим да стаж, което струва ми се е незаконно предвид заповедта на Правителството и в рамките на извънредна обстановка и пандемия. Подавали сме сигнали до РЗИ-Пловдив, но не знаем докъде са се придвижили“, пише ни студент от МУ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

12 коментари

  1. Абсолютно безобразно и безотговорно поведение на ръководството на МУ! Вече няколко дни излагат на напълно излишен риск своите преподаватели като ги събират в сградите БЕЗ да провеждат абсолютно никакви обучения или подготовка. Явно застаряващите ръководни кадри са далеч по-наплашени от използването на Интернет и съвременните средства за комуникация отколкото от настъпващата пандемия. Началните училища вече няколко дни успешно провеждат отдалечени занятия, а МУ въпреки огромните финансови възможности трупани от таксите на чуждестранните студенти се държат все едно сме 2001-ва година! Срам! И най-лошото е че те по-добре от всеки друг би трябвало да разбират сериозността на ситуацията и да бъдат за пример на обществото…

  2. Много зле скалъпена статия.
    Дистанционното обучение ще стартира другата седмица и няма, как това да стане без преподавателите да се съберат и да решат, как ще протича обучителния процес.
    Мерки за защита и дезинфекция също са взети, така че умниците подали сигнал да не се притесняват.
    А написалия статията първо да се информира тогава да драска глупости!

    1. Под тепето по непотвърдени източници знам, че са завършени педепасти! И плюят по МУ, защото не искат да им плащат за скапания сайт!

  3. Пълен абсурд!И това ни били мерки във време на пандемия.Не можело да има повече от двама възрастни в обществени сгради…,не и за МУ Пловдив!

  4. Пълно безобразие! Преподавателите трябва да са на работните си места, но работа няма, защото се чака компютърният отдел да подготви платформа за дистанционно обучение. Не могат и отпуск да вземат, защото е забранено. Безумно и безотговорно събиране на много хора на едно място, без маски, без дезинфектанти и БЕЗ РАБОТА, стоят хората и се чудят ЗАЩО?!?

  5. Това не е нормално! Ума ми не побира цялото това безобразие! При положение, че студентите учат дистанционно, защо администрация и преподаватели са на работа? Та те са най-уязвими в момента, тъй като работят с медицински лица а в същото време не са им осигурени никакви предпазни средства. НЯМА дезинфектанти, няма маски, няма контрол на достъпа на външни лица! До кога всеки ще решава сам за себе си, и няма да мисли за доброто на другите, г-жо проф. д-р Мурджева?

  6. А, че студентите 6-ти курс (има-няма 200-300 души) не са разпуснати и продължава да им се иска присъствие никой нищо не казва. Издевателстват върху нас и не спазват наредба на МИНИСТЕРСТВО!

    1. Бъдещи лекари, нормално да сте там.. вие не сте фризьори! Сменяй си специалността като не ти харесва! Какво издевателстват върху вас ?!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина